South Africa

09:17:00

Assalamualaikum.. 
HOLAAA EVERYBODYYY..

Nak share yang kite pegi South Africa. Well, for my mum and myself, we went for a holiday trip of course, but as for dad, he had some works to do in SA. 

Okay, so South Africa is a part of Africa. (OF COURSE. LOL)
Population dia ada 52 million. and that is A LOTTTT!

Ibu negara dorang ade 2 yallsss..
satu Pretoria utk urusan administrative, and satu  lagi Cape Town utk Legislative.
So ape tunggu lagi, jom tengok tempat2 menarik di South Africa!





Okayy, antara tempat yang menarik di SA ialah TABLE MOUNTAIN. seperti gambar di atas, nampak x bukit/ gunung (not really sure, I guess it's a gunung) atas dia flaaaattttt je?? Macam OMG sungguh cool yallsss. Hebat ciptaan Allah kan? SubhanaAllah..



Pastu kat sini pon banyak rumah warna warni! comelll sangatt (^^,)



Pastu antara yang best of course lah safari diaaaa... Kalau pegi South Africa make sure singgah safari dia tauu!! Bestttt.







Related Post

0 comments


Panduan Menjana Wang Dengan Menjadi Penulis Bebas