LESOTHO

21:33:00

Assalamualaikum semua..

Okay hari ni nak share dengan sesiapa yang sudi membaca tentang trip sy ke LESOTHO. okay awkward kan? Apa ke bende tu? SUMPAH TAK PERNAH DENGAR! Okay2, so Lesotho ni sebenarnya adalah sebuah negara yang terletak di tengah2 South Africa. Kira cam, Brunei la, titibe dia ade ni antara sabah and sarawak gituu..





Haaa, itu map AFRICA, and south africa berada di bawah la kan. Lesotho tu nampak kan DOT kecik tu? haaa situ lah Lesotho..

Diorang pon ade bendera diorang yg tersendiri hokeyy..


haaa, itulah bendera diorang.. Kalau nk p sini, jangan risau, diorang pandai ckp English.. Although they have their own language named SESOTHO. Penduduk dia majority Christian la en..


So, nak pegi ke Lesotho ni macamana? Seriously, the roads were ROUGH man.. Ya gotta be rough to pass thru the moun'ains and it ain't easy yaw.




Naaahhh HAMIK KAU JALAN DIA MACAMANA. bayangkan rasa nak termuntahnye dengan melambung2 duk dlam jeep sebab berbatu2. dengan tanah merahnye. Gosh, thinking of this makes me wanna puke yaww.



Sempat pose with my parents while on our way reaching at the top. 
I wonder how they survived. #Serioustalk



Heii that's me yaw. (Why am I talking like a nigga)
Forget about me, just look at that awesome view. Oh not to forget our 4WD JEEP. haha.

Okay okay.. Enough of the stupid pose. JOM MENUJU PUNCAK!

********

2 hours later

**********




At last... sampai ke puncak juga!!! Pheww.. sumpah memang rasa nak termuntah. and gayat jugak. yela, macam jalan nak pegi Kuala Pilah. berliku liku macam ular..


So here's the view from the top.

itu rumah2 diorang. comel sgt.. they are called MOKHORO. 


Pandangan lebih dekat..

So, kat sini sempat belajar cakap hello and thank you je.. Itu pon sbb bercakap dengan org immigration tu.. Hahaha. Although they speak in English, but it won't hurt to learn people's culture right?

Hello : duemela 
Thank you : O pila Juan. 
(itu apa yang aku dengar cara orang tu sebut la)



Related Post

0 comments


Panduan Menjana Wang Dengan Menjadi Penulis Bebas